U sklopu obilježavanja Školskog Mednog Dana, 07. prosinca 2023., kuharica je pripremila ukusan doručak s medom koji su učenici sa zadovoljstvom konzumirali. Nakon doručka i odmora održana je edukativna prezentacija u školskoj dvorani koju je vodio naš učitelj Robert Čabraja, pčelar. Učitelj je donio košnice koje su ujedno bile izvor zanimljivih informacija o procesu proizvodnje meda. Stručno je prezentirao svaki korak proizvodnje meda, od važnosti oprašivanja biljaka od strane pčela do sakupljanja nektara i same proizvodnje meda unutar košnica.
Posebna pažnja bila je posvećena našim najmlađim učenicima kojima je prva godina pohađanja škole. Dobili su teglicu meda lokalnih proizvođača (med hrvatskih pčelinjaka) kako bi ih potaknuli na konzumiranje ove zdrave namirnice.
Nadamo se da će stečeno znanje o proizvodnji meda biti trajan podsjetnik učenicima na važnost zdravih prehrambenih navika.
Andrea Gašpar Čičak, mag. rehab. educ.